bağu

"...Papalagi'nin bütün bilgeliği, bu kağıtlara dökülmüştür. Her sabah ve her akşam kafasını bunun arasına sokmak zorundadır. Yeniden doldurmak, doyurmak için. Böylece daha iyi düşünebilsin, kafasının içinde daha çok şey olsun diye. Tıpkı muzları yiyip, bedenini adamakıllı dolduran atın daha iyi koştuğu gibi... ...Ne denli budalaca olursa olsun yine de hepsi kağıtta yazılıdır.."

Tuiavii


- Japon modern fotograf sanatı hakkında konuşan adamlardan birinin batının bireyselciliği, doğunun toplumculuğu sindirmesi ile ilgili teoriyi destekleyici tavrı üzerine yine kendisinin ya da yanındaki -ne farkeder- Fritjof Capra'nın Fiziğin Taosu'nu okumamızı şiddetle tavsiye etmesi. Poff poff pofff
Üzerine ben de ahkam keseyim iyice kafalar muğlaklaşsın, batı, doğu, aradakalmışlar düşünce, söylem( söylem çözümlemesi lafı da pek saçma geliverdi şimdi), davranış, tutum, mesaj, o felsefe, bu kanun birbirine girsin, insanlığımızdan sıyrılalım, ilahi varlığımızla ortalıkta salınalım, bilgeliğimizin başını okşayalım istiyorum.

Ne güzel, aslında ne ihtişamlı demeliyim ama bir taraftan naif hem de agresif, bir taraftan ciddiyetten gebermek üzere bir taraftan umursamazın teki.

Hepsinin başını okşarım ben.
Kendininkinin başını okşayanınkini de okşarım.

Yaşasın bilgeliiiiiikkkkkk !!!

0 y o r u m :: bağu

Yorum Gönder